Історичний портал м.Любеч Исторический портал г.Любеч
Історико-археологічний комплекс "Древній Любеч" Историко-археологический комплекс "Древний Любеч"
Любеч історичний Любеч исторический
Любеч православний Любеч православный
Любеч сьогодні Любеч сегодня

Новини музейного комплексу | | Реєстрація | Вхід

Головна » 2021 » Березень » 24
Влітку хочеться кудись помандрувати - відпочити і побачити щось нове. Але не завжди потрібно їхати кудись далеко за моря-океани, адже наша Чернігівська земля теж багата на визначні місця. Серед них і славний княжий град Любеч, у якому забуваєш про час та повертаєшся в минуле.
З Любечем пов’язані важливі події давньоруської історії. Так, у 1016 році тут сталася битва, в якій князь Ярослав Мудрий розгромив військо Свято-полка Окаянного. А в 1097 році в Любецькому замку відбувся І з’їзд давньоруських князів. На тому місці нині стоїть пам’ятник на честь 1100-річчя літописного Любеча.

 

  ... Читати далі >>

Просмотров: 403 | Добавил: kovshun50 | Дата: 24.03.2021 | Комментарии (0)

У цьому році 26 квітня ми відзначаємо тридцять п’яту річницю тих страшних чорнобильських подій 1986 року. Це одна з тих дат в історії України і всього світу, яку називають «чорною». О 1 годині 23 хвилині 40 секунд, коли всі безтурботно спали, над четвертим реактором Чорнобильської АЕС нічну темряву розірвало полум'я. Мирна, щаслива весна перестала існувати. Сталася одна із найстрашніших за своїми наслідками техногенно-екологічна катастрофа. Тому і називають вибух на Чорнобильській атомній станції «катастрофою планетарного масштабу».
І хоч давно відзвеніли чорнобильські дзвони, ми не маємо права забувати героїзму тих, хто брав участь у ліквідації аварії на ЧАЕС.
Цей вияв людської мужності навічно має з ... Читати далі >>
Просмотров: 266 | Добавил: kovshun50 | Дата: 24.03.2021 | Комментарии (0)

Сайт зареєстровано:
Украина-Сегодня: Каталог сайтов Каталог webplus.info Львівський каталог сайтів Интеллектуальный каталог ресурсов интернет Каталог проверенных ресурсов!


Українська електронна пошта Соціальна мережа "YouTube" Соціальна мережа ФБ (facebook)  Соціальна мережа "Твіттер"  Соціальна мережа "LiveJournal". "Живий журнал"  Соціальна мережа "instagram" Сервіс онлайн щоденників: "Blogger"

Історичний портал м.Любеч Исторический портал г.Любеч
Історико-археологічний комплекс "Древній Любеч" Историко-археологический комплекс "Древний Любеч"
Любеч історичний Любеч исторический
Любеч православний Любеч православный
Любеч сьогодні Любеч сегодня
">
Хостинг от uCoz Copyright MyCorp © Ковшун М.І. 2024    УВАГА! При використанні матеріалів, посилання на сайт, ОБОВ’ЯЗКОВЕ!!!