Історичний портал м.Любеч Исторический портал г.Любеч
Історико-археологічний комплекс "Древній Любеч" Историко-археологический комплекс "Древний Любеч"
Любеч історичний Любеч исторический
Любеч православний Любеч православный
Любеч сьогодні Любеч сегодня

Новини музейного комплексу | "Древній Любеч" Блог | Реєстрація | Вхід

Головна » 2014 » Січень » 31 » Виробничо-побутовому підприємству "Луч" - 25
10:56
Виробничо-побутовому підприємству "Луч" - 25
Лучу - 25 Дане підприємство, без перебільшення, є піонером приватного підприємництва в районі. 
Засноване в листопаді 1988 року – як будівельно-монтажний кооператив на базі колгоспу імені Тельмана (нині «Придніпров’є»). 
Головна мета його створення – втілення в життя своїх знань та вміння працювати колективу – початківців. 
Саме тоді було тільки-но прийнято Закон «Про кооперацію» і кооперативів нараховувалось одиниці. Тим більше, виробничих. Кооператив створювався на базі колгоспу, але бази як такої, не було. 
Все будували самі, купували техніку та обладнання. Це був період влади Радянського Союзу і в розумінні людей ще не було такого слова, як приватна власність. 
Підприємство базувалося на перших своїх сходинках будівельними та ремонтними роботами тваринницьких приміщень Ріпкинського автодору в Любечі. 
Враховуючи на той час податкове пільгове законодавство, проводили закупівлю будівельної техніки, збудували столярний та пилорамний цехи. 
Колектив збільшувався і налічував близько 100 чоловік.
Склалися дружні стосунки із судноремонтними майстернями і, як результат цієї співпраці, в селищі побудовано двоповерховий багатоквартирний будинок для працівників замовника та виділено дві квартири для колективу. 
Завдяки плідній співпраці із замовниками, побудовано двоповерховий гуртожиток для райсільгоспхімії, 3 житлові будинки в Ріпках на замовлення райвідділу міліції, 2 будинки – фінансовому управлінню, 2 - районній лікарні. 
Колектив займався ремонтом та будівництвом тваринницьких приміщень, виготовленням столярних виробів, шлакоблоків.
Але час не стояв на місці, і через деякий період була започаткована робота швейного виробництва, яке залучило на роботу жінок Любеча, а згодом - і районного центру, з відкриттям філіалу в Ріпках. Для виконання цих робіт придбали приміщення колишнього побуткомбінату, відкрили цех. Виконували замовлення на давальницьких умовах та створювали маркетингову службу для реалізації своєї продукції. Навчилися виготовляти якісну продукцію.
Поруч із будівельними та швейними роботами опрацьовувалась торговельна діяльність. 
Райспоживспілка в багатьох селах закрила магазини, то ж на запрошення сільських рад організували торговельне обслуговування для населення. 
Відкрили магазини в с. Мисах, с. Голубі, с. Маньки, с. Малинівка, с. Коробки.Більше п’ятнадцяти років працівниками підприємства проводиться виїзна торгівля, яка охоплює територію Добрянської, Горностаївської та Новояриловицької сільських рад. 
Добре налаштована виїзна торгівля на території Любеча, Смолигівської та Губицької сільських рад.  Окрасою Любеча став торговий дім «Вікторія». 
На пропозицію селищної ради був відкритий магазин на автостанції для більш зручного обслуговування пасажирів та покупців житлового масиву. 
Та на цьому розвиток підприємства не закінчується. Одним з найбільших його досягнень – є відкриття кондитерського цеху. 
На той час в селищі склалась така ситуація, що не працювала пекарня, то ж була розпочата робота по підготовці і можливості виготовлення хлібобулочних та кондитерських виробів.
Займалися вивченням досвіду в даній галузі, неодноразово відвідували виставки в Києві, до співпраці були залучені кращі пекарі селища, удосконалювали рецептуру виробів, пройшли дегустаційні комісії в Держстандарті м. Чернігова, де отримали найвищі бали. 
Але основним досягненням є оцінка покупців, які схвалюють якість продукції.Поряд з кондитерським цехом працює магазин «Струмок».
На разі в цеху виготовляється близько 40 видів продукції, яка щоденно реалізується в магазинах підприємства. 
В 2012 р. був відкритий магазин «Любечанка» в селищі Ріпки, в якому продається продукція, виготовлена майстрами підприємства. Також у цьому магазині є широкий вибір сувенірної продукції, канцтоварів, дитячих іграшок та книг, надаються послуги ксерокопії. 
Велика заслуга в здобутках колективу та підприємства належить ветеранам, яким також хочеться висловити щиру подяку. Все це згадав у своєму вітальному слові Іван Коробка. Він щиро подякував колективу та його керівникам за сумлінну працю, побажав, щоб такою дружною сім’єю зустріли не лише «срібний», як сьогодні, але й «золотий» ювілей підприємства.  Керівник під оплески присутніх вручив високу нагороду – Почесну Грамоту обласної ради головному бухгалтеру Наталії Зубасі. Щирі привітання і подяки за нелегку, але таку потрібну для людей працю прозвучали і від інших гостей свята.
Переглядів: 689 | Додав: Ковшун | Теги: Вікторія, Москалець В.С., Любеч, Москалець Н.В., Луч, Древній Любеч | Рейтинг: 1.7/3
Всього коментарів: 2
2 Ирина  
Репкинский районный центр занятости является лидером в Черниговской области по уровню охвата активными мероприятиями содействия занятости, профессиональным обучением безработных, общественными работами и входит в пятерку лучших по уровню трудоустройства безработных.

1 Любечанин  
12 грудня 2013 року за участі заступника голови райдержадміністрації Андрія Булди та директора районного Центру зайнятості Миколи Швеця в смт Любеч відбулася виїзна нарада з питання реалізації в районі завдання Президента України Віктора Януковича щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, створення нових робочих місць, завдання і перспективи на 2014 рік. Учасники наради зустрілися з комерційним директором ВПП «Луч» Ніною Москалець, відвідали виробничий підрозділ цього підприємства «Любечанка», де виготовляються хлібобулочні та кондитерські вироби, торговий дім «Вікторія». Вони поспілкувалися з працівниками ВПП «Луч», ознайомилися з умовами їх праці.
Заступник голови райдержадміністрації Андрій Булда зауважив про значення прийняття нового закону про зайнятість, позитивну динаміку скорочення чисельності безробітних на десятки тисяч і процитував тезу Президента України: «За цими тисячами стоять родини. Боротьбу треба вести за кожне робоче місце».
Виробничо-побутове підприємство «Луч» активно співпрацює з Ріпкинським районним Центром зайнятості в напрямку підбору кадрів та укомплектування робочих місць. З цією метою проводилось професійне навчання безробітних на замовлення роботодавця, стажування, створення додаткових робочих місць шляхом надання дотацій, організації громадських робіт. На сьогоднішній день на підприємстві вже понад два роки працює 7 колишніх безробітних, які отримали роботу завдяки створенню нових робочих місць через надання дотацій роботодавцям з Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття. За умови розширення ринку збуту продукції за межі району з’явиться можливість збільшити обсяги виробництва та створити нові робочі місця.
Як зазначила комерційний директор ВПП «Луч» Ніна Москалець, вони разом з директором цього підприємства Віктором Москальцем ведуть системну роботу з кадрами, піклуються про підвищення їх кваліфікації та професійної майстерності. Протягом 25 років діяльності ВПП «Луч» більше 50 жителів Любецької селищної, Малинівської, Губицької сільських рад отримали роботу. Належним чином організована виїзна торгівля в населених пунктах Добрянської селищної, Горностаївської, Клубівської, Новояриловицької, Смолигівської сільських рад. Значна увага надається оновленню матеріально-технічної бази, впровадженню сучасних технологій. З метою енергозбереження використовується альтернативне паливо – нещодавно встановлено 2 сучасні твердопаливні котли, які працюють на дровах.
Поряд з тим створені належні умови для людей на кожному робочому місці, забезпечено вчасну оплату їх праці. Піклуються на підприємстві і про ветеранів. Повага і вимогливість – так можна коротко охарактеризувати ставлення керівництва до своїх підлеглих. Тому працівники підприємства цінують таке ставлення до себе з боку керівництва і прагнуть до вдосконалення своєї роботи. Про це під час зустрічі говорили кондитери Інна Фоченко, Юлія Бойко та Максим Ященко, продавці та обслуговуючий персонал торгового дому «Вікторія».
Також учасники наради побували в магазині ФОП Ірини Коваленко, де працюють продавці, які були працевлаштовані через районний Центр зайнятості.
На завершення наради відбулося обговорення питання співпраці роботодавців та районного Центру зайнятості щодо підвищення кваліфікації найманих працівників, створення належних умов на робочих місцях, ефективного використання можливостей служби зайнятості для забезпечення бажаючих роботою.

Имя *:
Email *:
Код *:
Сайт зареєстровано:
Украина-Сегодня: Каталог сайтов Каталог webplus.info Львівський каталог сайтів Интеллектуальный каталог ресурсов интернет Каталог проверенных ресурсов!


Українська електронна пошта Соціальна мережа "YouTube" Соціальна мережа ФБ (facebook)  Соціальна мережа "Твіттер"  Соціальна мережа "LiveJournal". "Живий журнал"  Соціальна мережа "instagram" Сервіс онлайн щоденників: "Blogger"

Історичний портал м.Любеч Исторический портал г.Любеч
Історико-археологічний комплекс "Древній Любеч" Историко-археологический комплекс "Древний Любеч"
Любеч історичний Любеч исторический
Любеч православний Любеч православный
Любеч сьогодні Любеч сегодня
">
Хостинг от uCoz Copyright MyCorp © Ковшун М.І. 2024    УВАГА! При використанні матеріалів, посилання на сайт, ОБОВ’ЯЗКОВЕ!!!